Touren in Ouren

De drukke wandelpaden beu? Zoek het onbekende op en ga touren in Ouren! Om dit kleine dorpje tegen de grens met Luxemburg en Duitsland te bereiken, zit je eventjes in de wagen. Vanuit Leuven bijna 2 uur om precies te zijn. Maar voor wat hoort wat, want tijdens onze wandeling van 17 km kwamen we slechts een handvol wandelaars tegen.

Ouren is een klein dorpje in het Ourdal, een vallei rond de Our-rivier. Het is een plek waar de tijd een beetje is blijven stilstaan. Er is ook amper bereik, een modern teken van afzondering. Naast de knappe natuur is ook de sereniteit iets wat je meteen overvalt. Eerst maakt het je rustig. Dan doet het je keihard popelen om op ontdekking te gaan!

Vrij snel klimmen we de hoogte in en vanuit een dennenbos genieten we van het eerste uitzicht over de vallei. De toon is gezet, want ook de rest van de wandeling is om ‘u’ tegen te zeggen. Desolate bossen met torenhoge bomen, waarvan de voeten worden warm gehouden door een bedje van het groenste mos. Solitaire wegjes langs solitaire beekjes. En hier en daar een stevige klim, met een magnifiek uitzicht als beloning. Op het einde van de wandeling komen drie landsgrenzen samen: België, Luxemburg en Duitsland. Hier bruist een soort energie die de vallei een vredig karakter geeft. Neutraal van aard, en toch met de wereld aan de voeten. Peace in the Valley.

De wandeling in een notendop

  • Afstand: 17 km
  • Hoogtemeters: 475
  • Gemiddelde duur: 4 uur (zonder pauze)
  • Niveau: gemiddeld
  • Type natuur: vallei, bos, open landschap, dorpjes
  • Honden: ja (aan de leiband)
  • Kinderwagen: nee
  • Op Wandel-score: 5/5

Good to know

Blauwe cijfers op een wit bordje wijzen je de weg doorheen deze Belgische versie van de Vogezen, met vlakbij het Duitse Eifelgebied. Onze route start aan knooppunt 17, een kleine parking bij een brugje over het water.

Dit zijn de knooppunten die wij hebben gevolgd: 17-20-24-82-81-25-14-10-18-33-17.

Wandelroute en GPX

Auf Wiedersehen, Ouren. We’ll be back!

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *