Ayacucho: outdoorkleding met een warm hart

Mooie merken hebben voor mij altijd een streepje voor. Het wordt nog beter als die mooie merken ook nog eens mooie dingen maken. En zo kwam ik bij Ayacucho terecht: private brand van outdoorwinkel A.S.Adventure. Wanneer ik de deuren van deze grote Belgische retailer binnenstapte, liep ik de Ayacucho-rekken altijd voorbij. Tot ik het merk beter leerde kennen. Nu wandel ik rechtstreeks op de rekken af. Van mutsen tot fleecetruien, wandelbroeken, jassen, slaapzakken en een samenwerking met vzw Solid International: dit is Ayacucho. 

De gap tussen ons dagelijkse leven en outdoor avonturen verkleinen, dat is wat A.S.Adventure met Ayacucho wil doen. Ze maken kledij waarin je dus zowel naar de winkel als op wandel kan. Maar ook kamperen of een fietstochtje maken: het kan allemaal. Twee keer per jaar verschijnt een nieuwe collectie. Eentje met winterse kledij en eentje met zomerse stofjes. Zo heb je in elk seizoen iets om het lijf waarin je zoveel mogelijk tijd buiten kan doorbrengen. De collectie is zowel voor volwassen als voor kinderen. En naast kledij kan je ook voor rugzakken, pantoffels, slaapzakken en accessoires bij Ayacucho terecht. Zo willen ze outdoor toegankelijk maken voor iedereen. Maar waarom zou je nu voor Ayacucho kiezen, hoor ik je denken? Hier zijn 3 goede redenen. 

Frisse look & feel

I’m a sucker for retroprints, afwijkende kleurenpaletten en stoere designs. Want het mag gezegd: voor ons vrouwen zijn de outdoorcollecties iets te vaak een mengelmoes van fuchsia, appelblauwzeegroen en bloemenprints. Bovendien ook nog vaak onflatterend en overgecentreerd. Er mag wat verandering zijn en dat heeft het designteam achter de nieuwe 2022-2023 collecties goed begrepen. Er waait een volledig nieuwe wind en het ziet er geweldig uit. Denk aan een stijlenmix tussen Patagonia, The North Face en Fjällräven maar dan voor een zachtere prijs. Of hoe Ayacucho het graag zelf samenvat: urban outdoor. 

De kleurrijke Ayacucho wintercollectie ’22-’23

Toewijding en duurzaamheid

Achter de schermen staat een toegewijd team dat gepassioneerd bezig is met de toekomst van Ayacucho. Zowel qua looks als duurzaamheid, mens en planeet. Zo zijn ze continu op zoek naar innovatieve stoffen en materialen die de impact op het klimaat beperken. Van gerecycleerd polyester tot organisch katoen: alle mogelijkheden worden onder de loep genomen. Het is geen gemakkelijke opdracht, maar het team laat niet los. Ayacucho is geen perfect merk en pretendeert dat ook niet te zijn. Wél doen ze er alles aan om continu te verbeteren. Schoon, vind ik dat.

Wandelsokken Ayacucho met tencel en coolmax vezels 

Samenwerking met Solid International

Sinds 2009 werkt A.S.Adventure samen met Solid International. De vzw is actief in Peru, Kenia en India en ondersteunt kwetsbare groepen. 1% van de Ayacucho-omzet wordt integraal aan Solid geschonken. Met dat mooie bedrag zetten ze in op gemeenschapsontwikkeling, educatie, eerlijke werkgelegenheid en persoonlijke groeikansen. Zo zorgen ze ervoor dat onzekere mensen terug in zichzelf en hun toekomst geloven. Solid heeft enkele ateliers waar onder andere mutsen, handschoenen, sjaals en buffs worden gemaakt. In Peru werden 900 breisters tewerkgesteld en meer dan 150.000 stuks gebreid. Lees hier meer over de succesvolle samenwerking.

Mijn favoriete stukken

Je leest het goed: Ayacucho is dus functioneel, technisch, eerlijk én smaakvol. Ha! Daar gaat mijn hart sneller van slaan. En van deze kledingstukken ook. 

Synthetische donsjas Tramuntana

Move over zware jassen. Deze compacte en lichte jas houdt je lekker warm. Gevuld met synthetische Dupont Sorona-padding, deels gemaakt van plantaardig materiaal.  Wist je dat een isolerende jas altijd in mijn wandelrugzak zit? Ideaal om mijn lichaam op temperatuur te houden tijdens pauzes. 

Synthetische donsjas Tramuntana – vanaf € 69,95

Fleece Peniche Snap Pullover

Deze fleece kan je altijd en overal dragen. In de zetel, in het bos of op een terrasje. Warm, extreem zacht en vol kleur om de donkere wintermaanden op te vrolijken. Koud staat niet meer in je woordenboek. 

Fleece Peniche Snap Pullover W – vanaf € 59,95

Pacific Crest Hiking Tights

Wandelen in een legging is een zaligheid. Licht, flexibel en supercomfy. Dit exemplaar heeft een zachte binnenvoering en handige zijzak. Beschikbaar in 3 kleuren: zwart, bordeaux en blauw.

Pacific Crest Hiking Tights – vanaf € 49,95

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *